Wat zijn mooie bomen voor in een nieuwe tuin?

palmboom

Er zijn heel veel verschillende soorten bomen, zo zijn veel mensen fan van de Sneeuwbal boom of de Magnolia grandiflora. Mooie bomen zijn een geweldige aanvulling op elke tuin. Ze kunnen schaduw bieden en een natuurlijke schoonheid toevoegen aan de ruimte. Als u op zoek bent naar een boom, zorg er dan voor dat u rekening houdt met de grootte van de boom en de volwassen hoogte. Zorg er ook voor dat u het plant in een gebied met goede bodemdrainage en veel zonlicht. Het verschilt natuurlijk ook per tuin. sommige bomen staan heel goed in mijn tuin maar staan niet goed in jou tuin.

Welke bomen zijn het populairst voor in je tuin?

Het kiezen van de juiste boom voor uw tuin kan een moeilijke beslissing zijn. Er zijn zoveel bomen om uit te kiezen en ze hebben allemaal verschillende vormen, kleuren en maten. Zo zijn er bepaalde bomen die populair zijn in een bepaald soort tuin. Over het algemeen zijn er ook bomen die heel populair zijn in Nederland. Deze bomen sommen we hier voor je op. De meest populaire bomen voor tuinen zijn:

– De eikenboom

– De esdoornboom

– De Magnoliaboom

– De cipresboom

Welke bomen vergen weinig onderhoud voor in je tuin?

De beste bomen voor een tuin zijn de bomen die weinig onderhoud vergen. Deze bomen zijn onder meer:

– Jeneverbessen: ze hebben geen water nodig, maar moeten wel om de één of twee jaar worden gesnoeid.

– Kornoeljes: ze zijn niet te veeleisend en vereisen geen trimmen of water geven.

– Treurwilgen: Deze bomen moeten ongeveer één keer per week worden bewaterd en ongeveer één keer per jaar worden gesnoeid.

– Japanse esdoorns: deze bomen zijn onderhoudsarm en hebben weinig water nodig, maar moeten wel om de drie jaar worden gesnoeid.