Meer groen op je dak

5 groendak

Een sedumdak aanleggen kan voor veel mensen erg aantrekkelijk zijn. Enerzijds zorgt het voor een veel mooier aanzicht van het huis of misschien wel de gehele woonomgeving als meerdere huizen een sedumdak hebben aangelegd. Anderzijds is, uiteraard na de investering, vaak ook nog eens heel interessant financieel gezien. Dit is zo omdat een sedumdak ervoor kan zorgen dat je flink bespaard op energie door middel van onder meer isolatie en het meer opleveren van zonne-energie aan de zonnepanelen. Het kan dus zo zijn dat jij het wel ziet zitten om een sedumdak aan te schaffen. Een sedumdak aanleggen is voor veel mensen interessant maar er zal wel goed gekeken moeten worden of dat voor de betreffende geïnteresseerde mogelijk is. Er zijn namelijk verschillende zaken waarna gekeken moet worden.

Een sedumdak voor jou?

Zo is het belangrijk na te gaan of je een vergunning nodig hebt voor de aanleg van een sedumdak. Ook kan het zo zijn dat je dak niet geschikt is voor een sedumdak. Over het algemeen is een sedumdak geschikt voor zowel platte als schuine daken. Een sedumdak kan dus op veel verschillende daken worden aangelegd. Voordat je dus een sedumdak wilt gaan aanschaffen is het dus belangrijk enkele stappen te doorlopen. Dit kun je ook doen aan de hand van specialisten die je helpen bij de beoordeling.

Zelf aanleggen

Ook kun je er voor kiezen om zelf een sedumdak aan te leggen. Ook dan is het dus belangrijk na te gaan of je dak daar wel voor geschikt is en of je een vergunning nodig hebt. Maar bij het zelf aanleggen van een sedumdak komen nog veel meer zaken kijken zoals het aanleggen van een beschermfolie en drainagerol. Informeer jezelf dus goed als je het zelf wilt aanleggen of laat je helpen door specialisten. Die kunnen je van alle juiste informatie voorzien, speciaal voor jouw situatie.