Je energierekening laag houden doe je zo

Met de steeds toenemende energieprijzen is het goed extra stappen te nemen om je huis zo energiezuinig als mogelijk te maken. Er zullen een paar korte ideeën worden gegeven om je huis aan te passen, maar ook tips die jij zelf kunt doen om jouw energierekening laag te houden. Zoals gezegd nemen de energieprijzen tegenwoordig alleen maar toe, dit komt mede doordat grondstoffen niet oneindig aanwezig zijn en anderzijds doordat technologie steeds meer toeneemt en er steeds meer energie nodig is. Kies dus voor energiezuinige en duurzame zaken in en rondom je huis. Een groen dak bijvoorbeeld, dit gaat lang mee en biedt goede isolatie voor je huis.

Goede isolatie van je huis scheelt enorm

Je huis goed isoleren kan de kosten van je energierekening aanzienlijk drukken. Een goed geïsoleerd dak is een belangrijke factor. Een groen dak is een goed geïsoleerd dak dat ook nog eens mooi uitziet. Ook het isoleren van muren kan al helpen. In de winter behoudt het huis beter zijn warmte en in de zomer blijft de warmte zo juist beter. Ook het plaatsen van dubbel/geïsoleerd glas zorgt voor een energiezuinige woning. Laat machines als de vaatwasser en droger in de nachturen lopen, deze stroom kost je minder geld. Ook het aanschaffen van energiezuinige apparaten zoals de koelkast kan ook al een verschil maken.

Wat kun je zelf nog doen?

Draag in huis een dikke trui en zet de thermostaat dan een (half) graadje lager. De kosten van het verwarmen van je huis van bijvoorbeeld 21 graden Celsius naar 21,5 of 22 graden, wegen niet op tegen het dragen van een warme trui en een paar warme sokken. Ook het onnodig ingestoken laten van apparaten die niet veel worden gebruikt kost je onnodig veel stroom. Denk aan de printer die je misschien een enkele keer in de weke gebruikt. Trek de stekker ervan uit wanneer je hem niet gebruikt, dit bespaart weer energie.Het zijn kleine dingen, die samen wel een groot verschil maken.