Moderne uitvoering van vloertegels

pvc vloertegels

Plavuizen en keramische tegels waren voorheen vloeren die veel werden gebruikt, vooral woningen op de begane grond waren er veel mee uitgerust. Tegenwoordig zie je de tegelvloeren weer helemaal terugkomen, alleen in PVC vloertegels. De tegels die zijn uitgevoerd in PVC hebben een aantal voordelen tegenover plavuizen of keramische tegels, zie je de tegel dan denk je dat je te maken hebt met een normale keramische vloertegel. Het leggen van een tegel van PVC is wel een zeer secure klus, de vakmensen van knulst-pvcvloeren.nl kunnen indien gewenst deze vloeren voor je leggen.

verschillende merken en kwaliteiten

Net zoals plavuizen heb je met PVC vloertegels ook te maken met merken en verschillende kwaliteiten, het verschil zit in de verschillende lagen waarmee de tegel is uitgerust. Meestal bestaat een PVC vloer uit drie lagen, de onderste laag is in de meeste gevallen vervaardigt van PVC wat gereycled is. Deze laag is zeer belangrijk want dit bepaald hoe de stabiliteit van de tegel is. Hoe beter dit is, hoe mooier en vlakker je vloer zal worden tijdens het leggen ervan. De bovenste laag bepaald hoe de vloer eruit komt te zien, hier zit de print en het reliëf in verwerkt.

Kan PVC ook in natte ruimtes?

Nog een mooi voordeel is dat je PVC vloertegels ook kunt leggen in de toilet of de badkamer, waar sommige keramische tegels glad worden kun je op de vloertegels van PVC nog gewoon lopen. Wat voor steensoort je ook mooi vindt, er is altijd wel een vloer van PVC die aan je verwachtingen voldoet. Wanneer je nog niet zeker weet wat je wilt, of wat praktisch is voor je woning ben je ook welkom in de showroom. Hier kun je alle soorten vloeren zien, en een bewuste keuze maken voor je PVC vloer.