Kortere dagen, winter in aantocht

Airco kopen

De dagen worden al weer een stuk korter (qua licht dan natuurlijk). En dan weten we het wel, de winter is in aantocht.

Dat betekent dat de kachel weer meer aan gaat. Of dat nu de open haard, de centrale verwarming of de vloerverwarming is. Het gaat allemaal een standje hoger.

En dat merken we natuurlijk in de energierekening. En dan met name in de kosten voor het gas. De prijzen voor gas gaan in 2022 nog verder omhoog.

Natuurlijk heb je geluk als je een open haard hebt. Dan stook je hout en kun je deze vaker aan doen om gas te besparen. Maar ook het hout wordt duurder. En met een open haard heb je veel werk. Het liefste wil je natuurlijk als je s’avonds thuis komt van je werk dat het een beetje aangenaam is in huis. Als je dan eerst nog moet zorgen voor hout op de kachel en het vuur goed aan moet zien te krijgen ben je zo anderhalf uur verder. Daar heb je niet altijd tijd voor en zin in.

Maar je wilt ook liever niet die centrale verwarming en vloerverwarming al teveel gebruiken, want dan betaal je jezelf blauw aan gas.

Er is een andere optie.

Airco kopen

Airco gebruiken in de winter

Heb je toevallig al een airco hangen? Dan is de kans groot dat deze ook de functie heeft om te verwarmen. De meeste airco’s kunnen dat tegenwoordig namelijk ook.

Heb je een airco die deze functie heeft dan kun je deze dus prima ook de winterdag gebruiken. Door met de airco je huis te verwarmen verbruik je geen gas, maar elektra. En dit is altijd nog een stuk goedkoper dan de huidige gasprijzen en helemaal de gasprijzen die nog komen gaan.

Airco kopen

heb je nog geen airco? Dan kan het lonend zijn om er een aan te schaffen. Met de komende gasprijzen heb je de investering er wellicht sneller weer uit dan je denkt.

Dat hangt natuurlijk af van de hoogte van de investering voor de airco. Vergelijk de airco’s goed en let met name goed op de capaciteit ervan.

Een airco kopen kan natuurlijk ook per twee. Zodoende kun je er een op de benedenverdieping en een op de bovenverdieping hangen.