Keuken kopen? Dit zijn de trends 

zwarte barkruk

Een keuken wordt alsmaar belangrijker, want je doet er tegenwoordig meer dan alleen de boodschappen opruimen en het eten bereiden. Of een kopje koffie of thee zetten. We blijven steeds langer in de keuken hangen om te lezen, vrienden en familie te ontmoeten of om samen te eten. Daarom wil je ook je nieuwe ruimte zodanig inrichten dat het ook een fijne ruimte in je woning wordt. In onze blog zetten we ter inspiratie een aantal trends op een rijtje, zodat jij ook je droomkeuken kunt realiseren. 

Minimalistische en rustige keuken 

De keuken vol met spullen, boodschappen en apparaten die je nodig hebt, is inmiddels verleden tijd. De huidige trend is dat de ruimte minimalistisch wordt ingericht en dat er rust heerst. Dan wordt het namelijk ook een fijne plek om te zitten en te eten. Nu vraag je jezelf waar je naartoe moet met al die spullen die normaliter in het zicht staan, maar met hoge kasten tot aan het plafond kun je dat probleem eenvoudig oplossen. Het is dan ook een trend dat hoge kasten en veel opbergruimte aanwezig is. 

Grijs is het nieuwe zwart 

De zwarte kleur was een trend, die nog steeds springlevend is, maar grijs is de kleur die op dit moment het vaakst wordt gekozen voor in een nieuwe keuken. Het grote voordeel van grijs is dat het minder hard is dan zwart en dat je er ook alle kanten mee op kunt. Grijs is uitstekend te combineren met verschillende kleuren en materialen. Het is dan ook niet zo vreemd dat de grijze keuze een trend is die dit jaar doorbreekt. 

Meer sfeer in de keuken 

De keuken wordt als een verlenging van de woonkamer of als een apart zitgedeelte gezien. Je moet ‘m dus ook zodanig inrichten dat het een sfeervolle plek wordt. Je kunt op verschillende manieren meer sfeer aanbrengen, zoals het plaatsen van woonaccessoires en planten. Wat tegenwoordig heel normaal is om in een keuken te doen. Een andere goede optie is om led sfeerverlichting aan te brengen. Het liefste verlichting dat je kunt dimmen met behulp van een schakelaar of een app. Je kunt dan heel eenvoudig meer sfeer creëren. 

Slimme apparaten 

Slimme apparaten zijn al jaren in keukens aanwezig en het is een trend die doorzet. Steeds meer apparaten moeten slim zijn, omdat ze het gebruiksgemak verbeteren en je kunt er ook flink wat energie mee besparen. En duurzaam is nog altijd het toverwoord waar we graag mee bezig zijn. Slimme apparaten kunnen variëren van de stoomoven tot aan de koffiezetter en van de koel- en vriescombinatie tot aan de vaatwasser. 

Aanrechtblad in delen 

Een aanrechtblad is normaliter van een specifiek materiaal gemaakt, maar het is nu een trend om een aanrechtblad van meerdere materialen te laten maken. Dat zorgt namelijk voor een mooi en ruimtelijk effect en je kunt ook nog een beetje op de kosten besparen als je bijvoorbeeld natuursteen met hout combineert. Je hebt ook meer mogelijkheden om de keuken naar smaak in te richten, zodat het ook een fijne zitplek wordt. Wil jij een nieuwe keuken kopen? Ga dan naar Superkeukens.nl