Je kan alle kanten op met verlichting

Honderden jaren geleden had men als de zon onder was gegaan geen andere lichtbronnen in huis dan kaarsen. Een boek lezen bijvoorbeeld moest dan bij een klein flikkerend licht dat niet ver reikte en ook nog eens een zeer beperkte werking had. Daarna kwam de olielamp. Dat was al een stuk handiger: het licht brandde feller en de lichtbron kon breder worden ingezet. Met de komst van elektriciteit kwam ook de gloeilampproductie op gang. Veel verschillende bedrijven gingen veel verschillende soorten lampen en andere bronnen van verlichting maken. Tegenwoordig is er enorm veel keuze, het is bijna onmogelijk om te kiezen. We lichten één soort moderne lichtbron uit: een led inbouwspot.

Gericht en sfeervol verlichten

Een led inbouwspot van INTOLED is een soort verlichting die bepaalde specifieke delen van je huis kan verlichten en tegelijk een bepaalde sfeer in het leven brengt. Je kan de spot gebruiken om zekere elementen in de woon- of slaapkamer te accentueren, maar de spot kan net zo gemakkelijk ingezet worden als doorsnee verlichting. Je kan spelen met de lichttinten en zo de lichtbron helemaal aanpassen op je eigen huis. Of je nou zoekt naar een wat scherpere accentuering van bepaalde dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals een schilderij of een ander kunstwerk, of naar een originele manier om je huiskamer te verlichten, het kan met deze lichtbron allemaal.

Waar moet je beginnen?

Om te beginnen is het verstandig om te bedenken welke functies je nodig hebt wat betreft de lichtbron die je aan wil schaffen. Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijkheden wat betreft de sfeer die je wil oproepen met het licht. Als je dat gedaan hebt, kun je kijken naar mogelijke plekken om de lichtbron te monteren. Je kan bijvoorbeeld je plafond gebruiken, of de muur, of zelfs het licht vanaf de vloer naar boven laten schijnen. Als je plan af is, kun je beginnen met kiezen!