Hoe verbeter je je eigen humeur tijdens het werken?

zit sta bureau elektrisch

Iedereen kent het wel, je hebt net een geweldig weekend gehad en je zou het liefst nog een week vrij zijn. Toch gaat maandag om 7 uur weer de wekker om naar werk te gaan. Veel mensen hebben moeite om hun blije humeur te behouden na het weekend. Terwijl dit hartstikke goed en fijn zou zijn. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je op maandag met een grote lach op je gezicht weer richting je in hoogte verstelbaar bureau loopt. Dat zou voor jezelf een betere situatie zijn maar ook voor je baas en je collega’s. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk dat je je humeur verbetert op werk en hoe doe je dat dan precies?

Waarom is het zo belangrijk dat je humeur op werk goed is?

Blijdschap is misschien wel het belangrijkste wat er is op deze wereld. Zonder blijdschap zou deze wereld een kleurloos bestaan zijn met geen bijzondere aspecten. Het is dus erg belangrijk dat je voor een groot gedeelte van de tijd in ieder geval een beetje blij bent. Helaas is werken iets wat wij het grootste gedeelte van de dag doen en daarom is blijer zijn op je werk erg belangrijk. Als je namelijk altijd verdrietig of boos bent op je werk ben je minstens 60 procent van je week niet blij en gelukkig. DIt kan op de lange termijn zorgen voor een depressie en dat zorgt ervoor dat je praktisch nooit meer blij en gelukkig bent. Het is dus eigenlijk een neerwaartse spiraal waar je niet in wilt zitten.

Hoe verbeter je je humeur?

Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen. DIt geld voor je werk ook! Zorg ervoor dat je dingen doet op je werk die je leuk vind, neem genoeg pauzes, communiceer met je collega’s en koop dingen om je werk leuker te maken zoals een in hoogte verstelbaar bureau of een nieuwe monitor.