Dit is alles wat je moet weten over je huis verbouwen

Hongaarse punt vloer

Elke succesvolle woningrenovatie is het resultaat van een goede planning en voorbereidingen. Hieronder lees je hoe je ervoor kunt zorgen dat je renovatie soepel en veilig verloopt en hoe je alles kunt plannen.

Budget, voorbereidingen en werkzaamheden

Allereerst moet je het budget bepalen voor je renovatie. Bespreek dit budget eventueel met de betrokken personen en stel jezelf de vraag hoeveel je bereid bent om te betalen voor de renovatie van je woning. Natuurlijk is het mogelijk dat het renovatieproject meer zal kosten dan wat je in gedachten had. In dat geval kun je er dan voor kiezen om een lening aan te vragen waarmee je je renovatie kunt financieren. Plan in elk geval altijd je budget op voorhand, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Naast je budget, moeten er uiteraard nog andere zaken gepland worden. Wil je de bestaande ruimtes uitbreiden en vergroten of wil je de structuur van de woning behouden? Bedenk wat je wilt bereiken met de verbouwingen en maak een schema van de werkzaamheden die moeten gebeuren.

Hongaarse punt vloer

Een nieuwe vloer

Bij het verbouwen van een huis, leg je meestal ook een nieuwe vloer. Er zijn tal van verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen, om nog maar te zwijgen over de verschillende kleuren, materialen en patronen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Hongaarse punt vloer. Dit is een grote klassieker binnen de traditionele franse vloeren. Vroeger werd deze vloer enkel geplaatst in herenhuizen, maar tegenwoordig kun je het ook gewoon op maat laten maken en plaatsen. De Hongaarse punt vloer heeft een legpatroon in de vorm van een visgraat, waarbij de bladen van gelijke lengte in verstek geplaatst worden. De hoek waarin de bladen ten opzichte van elkaar liggen, varieert van 40 tot 55 graden.

Wees voorbereid

Uiteraard is het ook belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Denk maar aan extra kosten die je niet had meegerekend in je budget of bepaalde materialen die nodig zijn voor de werkzaamheden. Ook de woning moet soms behandeld en voorbereid worden alvorens je kunt beginnen met de verbouwingen. Probeer dus zeker rekening te houden met alle mogelijke onverwachte zaken. Natuurlijk schakel je best wat extra mankracht in, vele handen maken licht werk!