De kenmerken en voordelen van infrarood verwarming

infrarood wandpaneel

De aangename warmte van de zon in huis, wie wil dat nou niet? In tegenstelling tot centrale verwarming, produceert infraroodverwarming warmte die vergelijkbaar is met zonlicht of een open haard. Dit wordt bereikt door elektrische energie om te zetten in infrarood licht. Het voordeel van een infrarood wandpaneel is dat het geen koude lucht verplaatst waardoor de ruimte al snel warm en aangenaam aanvoelt. De panelen zijn voorzien van speciale ophangsystemen waarmee u het infrarood wandpaneel aan de wand of zelfs aan het plafond kunt bevestigen. Wenst u het liever op de vloer? Geen probleem! Middels aluminium poten kunt u het systeem zowel horizontaal als verticaal op de gewenste ondervloer plaatsen. Dankzij innovatieve reflectietechnologie projecteert het paneel 98% van het infraroodvermogen dat het genereert direct in de te verwarmen ruimte.

infrarood wandpaneel

Infrarood verwarming voor een betere gezondheid

Naast een aangename warmtestroom heeft infraroodverwarming ook nog positieve effecten op uw gezondheid. Door het gebruik van infrarood verwarming worden stof en stofdeeltjes in de lucht sterk verminderd. Dit heeft te maken met het feit dat de IR-panelen geen gebruik maken van luchtverwarming. Dit kan een zeer gunstige bijkomstigheid zijn voor mensen met allergieën en astma.

Infrarood verwarming voor een vollere portemonnee

Een ander zeer gunstig voordeel van infraroodverwarming is het relatief lage energieverbruik. De panelen voeren de warmte gericht en efficiënt af, waardoor de luchttemperatuur in de ruimte niet meer zo hoog hoeft te zijn. Daarnaast gaat er ten opzichte van gasverwarming veel minder warmte verloren door de opstijgende lucht. Uiteraard zijn de uiteindelijke kosten ook sterk afhankelijk van de grootte van uw huis en type woning. Laat u daarom voorafgaand aan uw aankoop goed informeren door een specialist op het gebied van infrarood verwarming.

Het oog wil ook wat

Wees nu eerlijk, ook het interieur van uw huis heeft baat bij het integreren van een moderne en subtiele verwarmingsinstallatie. Het huidige aanbod infraroodpanelen bestaat uit diverse stijlvolle modellen die perfect passen in moderne interieurs. Afhankelijk van uw stijl en smaak heeft u keuze uit verschillende toepassingen en materialen die ervoor zorgen dat ook de verwarming naadloos aansluit op de sfeer in uw huis.