Alles over warmtepomp dak-inbouw oplossing.

Een warmtepomp dak-inbouw oplossing is een innovatieve manier om een warmtepomp te installeren bij nieuwbouw- of renovatieprojecten waarbij er geen ruimte beschikbaar is voor een traditionele buitenunit. Bij deze oplossing wordt de warmtepomp in het dak geïntegreerd en dus volledig uit het zicht geplaatst.

Verschillende componenten

De warmtepomp dak-inbouw oplossing bestaat uit verschillende componenten, waaronder de warmtepomp zelf, een buffervat voor de opslag van warm water en een luchtbehandelingsunit die zorgt voor de distributie van warme lucht in het gebouw. Het systeem werkt door middel van een gesloten circuit waarbij een koelvloeistof door de warmtepomp wordt gepompt. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze af aan het buffervat. Het opgewarmde water wordt vervolgens gebruikt voor de verwarming van het gebouw en voor het leveren van warm water.

Een belangrijk voordeel

Een belangrijk voordeel van de warmtepomp dak-inbouw oplossing is dat er geen buitenunit nodig is, waardoor het esthetische aspect van het gebouw behouden blijft. Daarnaast is het systeem energiezuinig en milieuvriendelijk, omdat het gebruik maakt van duurzame energiebronnen en de CO2-uitstoot vermindert. Ook biedt het systeem de mogelijkheid om te koelen in de zomermaanden.

DHPS biedt de oplossing

https://www.dhps.nl is een gespecialiseerd bedrijf dat zich richt op duurzame dakoplossingen. Door hun ervaring en kennis is hun nummer 1 op het gebied van dakoplossingen. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken!