6 tips bij de aanschaf van anti kerntrekbeslag
Ben je aan het verhuizen of verbouwen en/of wil je jouw woning optimaal beveiligen met kerntrekbeslag? Dat is een goede keuze, want kerntrekken komt momenteel veel voor en met dit deurbeslag schrik jij inbrekers af. Wij geven 6 tips bij de aanschaf van anti kerntrekbeslag.
1. De juiste maat
Zorg er als eerste voor dat je de juiste maat kerntrekbeslag aanschaft, zodat deze ook daadwerkelijk op jouw deur past. Je kan kiezen uit een PC-maat van 55, 72 of 92 millimeter. De PC-maat meet je op door de afstand tussen het midden van het cilinderslot en het midden van het krukgat op te meten. Je zal dus wel even jouw cilinderslot los moeten halen, tenzij dat je de afmetingen al op papier hebt staan. Kom je op één van de drie PC-maten uit, dan heb je goed gemeten en kan je het juiste kerntrekbeslag aanschaffen.
2. Optimale beveiliging
Daarnaast is het een aanrader om voor een optimale beveiliging te zorgen. Met anti kerntrekbeslag schrik je inbrekers wel af, maar als ze toch een poging doen, moet jouw woning wel goed beveiligd zijn. Dat geeft jou ook echt een veilig en gerust gevoel. Dit doe je door er ook een cilinderslot met SKG*** keurmerk bij aan te schaffen. Dit cilinderslot is namelijk minimaal 5 minuten beveiligd tegen alle voorkomende inbraakmethodes, ook kerntrekken. Zo weet je dus zeker dat inbrekers niet jouw woning binnenkomen.
3. Het beste merk
Het beste merk aan anti kerntrekbeslag is er niet, het moet meer voldoen aan jouw wensen en budget. Zo is kerntrekbeslag van Hoppe en Ami het goedkoopst. Daarnaast maken Hoppe en Buva het mogelijk om krukken van andere modellen te combineren. Heb je dus al een losse kruk van een ander model van dat merk, dan hoef je alleen nieuw beslag aan te schaffen, zonder kruk. Axa en Hoppe hebben een extra veer in de deurkruk, waardoor deze na een lange tijd niet gaat hangen. Ami heeft het kerntrek gedeelte van RVS, waardoor het kwalitatief is en M&C is juist weer heel stijlvol. Al dit beslag is gemaakt van aluminium en even kwalitatief.
4. Kies het mooiste model
Om passend kerntrekbeslag te kiezen dat goed bij jouw deur of interieur past, kan je kiezen uit diverse modellen en kleuren. Zo heb je rechthoekig en ovaal anti kerntrekbeslag in het zwart en zilvergrijs. Heb je dus een modern interieur of een zwarte, groene of taupe deur, dan is zwart kerntrekbeslag aan te raden. Op een bruine, grijze of witte deur past zilvergrijs kerntrekbeslag weer beter. Let eventueel ook op de kleur van de brievenbus, dat deze hetzelfde is. Bovendien speelt jouw smaak ook een rol, het moet wel naar jouw smaak en wens zijn.
5. Kies voor gemak
Kies daarnaast voor gemak door te kiezen voor anti kerntrekbeslag met kruk-knop of kruk-greep. Deze hebben als voordeel dat je de deur kan openen en sluiten, zonder de hendel naar beneden te hoeven doen. Je hoeft alleen het cilinderslot om te draaien met de juiste sleutel en dan te duwen of te trekken. Jouw deur vergrendelt daarnaast automatisch als je hem sluit. Zo ben je toch goed beveiligd tegen inbrekers. Bovendien kan je zelf voor het model knop kiezen, zoals rond en vierkant, net wat jij mooi vindt. De knop is bovendien ook los te bestellen, waardoor je een kruk ook kan vervangen door een knop, als je al kerntrekbeslag hebt.
6. Een kerntrekrozet
Als laatste is er ook nog een kerntrekrozet. Heb jij een deur, waarbij het cilinderslot los zit van de greep, knop of kruk, dan zal je voor een kerntrekrozet moeten kiezen. Zo ben je toch beveiligd tegen kerntrekken en schrik je inbrekers af. Bovendien zijn deze rozetten ook in het zwart en zilvergrijs en rechthoekig en rond beschikbaar. Zo kan je dus helemaal kiezen welk kerntrekrozet het beste bij jouw deur en interieur past, maar ook bij jouw smaak. Bovendien zijn ze op elke deur toepasbaar, net als het anti kerntrekbeslag. Schaf daarom dus snel, met bovenstaande tips, het juiste kerntrekbeslag aan voor jouw deur!