3 verschillen tussen een standaard en medisch matras

Moet je een lange periode op bed liggen of heb je rugklachten, maar lig je nog steeds op een standaard matras en vraag je je af of het wel de juiste keuze is? Wij geven je in deze blog 3 verschillen tussen jouw matras en een medisch matras.

Wat is een medisch matras eigenlijk?

Medische matrassen zijn oorspronkelijk ontworpen om te worden gebruikt in de gezondheidszorg en medische instellingen. Deze matrassen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bedoeld voor mensen die een langere tijd op bed moeten liggen, maar zijn ook erg geschikt voor mensen met rugklachten.

  1. Medische matrassen bieden extra ondersteuning

Een medisch matras is ontworpen om extra ondersteuning te bieden aan je lichaam, terwijl een standaard matras dit niet noodzakelijk doet. Ook voorkomt het matras het doorzakken van je ruggenwervel en biedt extra goede steun. Standaard matrassen richten zich meer op comfort en algemene ondersteuning, terwijl medische matrassen vooral gericht zijn op het verlichten van pijn en drukpunten.

  1. Medische matrassen gaan langer mee

De veren in een medisch matras zijn per stuk verpakt en raken dus niet verstrikt met elkaar. Ook zorgt dit ervoor dat er geen kuilvorming in het onderbed zelf ontstaat. Medische matrassen hebben om deze redenen een erg lange levensduur en hoeven niet snel vervangen te worden. Normale matrassen gaan daarentegen meestal maar 4 tot 6 jaar mee.

  1. Medische matrassen hebben een hoog aanpassingsvermogen

Medische matrassen worden vaak geleverd met verschillende instellingen en functies die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker. Dit maakt het medisch matras een erg veelzijdig onderbed. Standaard matrassen bieden meestal niet deze mate van aanpassingsvermogen.

Kort gezegd hebben medische matrassen erg veel voordelen in tegenstelling tot een standaard matras. Wil je een medisch matras op maat kopen? Kijk voor meer informatie op Matrasatelier.nl.