Tropische planten voor ons klimaat

Als specialisten in exotische, planten hebben we een schat aan ervaring in het kweken en planten van de winterharde palm die gedijen in onze weersomstandigheden. Wintergroene palmbomen zijn architectonisch prachtige planten met opvallend blad dat een tropische dimensie aan de tuin geeft.

Kies uit een ruim, kwalitatief assortiment

Kies uw winterharde palm winterharde palm uit onze brede selectie aan deze exotische palmen in verschillende maten, van klein tot groot.

Kies uit het assortiment Chamaerops Humilis- de Europese Dwergpalm of de Trachycarpus Fortunei palmen – ook wel bekend als de Chinese henneppalm, windmolenpalm of waaierpalm- die u kan kopen vanaf 75 cm tot een hoogte van 3 meter.

Overweeg ook winterharde Yucca-planten zoals de prachtige Yucca Filifera,de Yucca Rostrata die een tropische structuurgeven aan de tuin of terras geeft dit ook een winterharde palm is. Het wordt heel vaak gebruikt in moderne tuinontwerpen vanwege de strakke architectonische vorm.

Kijk ook eens naar de Chileense wijnpalm , de Jubaea Chilensis en andere soorten winterharde palmen die we in vele maten op voorraad hebben.

Een verscheidenheid aan kleuren, texturen en bladpatronen

De meeste palmen onderscheiden zich door hun grote, samengestelde, groenblijvende bladeren, bekend als bladeren, gerangschikt op de top van een onvertakte stengel. Naast hun rol als landschapsbomen in warmere klimaten, kunnen palmbomen onderscheidende en potentieel prachtige kamerplanten zijn . Volwassen palmen sieren vaak openbare ruimtes en foyers en voegen een elegante en uitgesproken tropische sfeer toe aan het decor. Tegelijkertijd worden soms zeer kleine, onrijpe palmen gebruikt als desktopplanten.

Het is verleidelijk om palmbomen als puur tropische planten te beschouwen – geef ze veel zon en water en het komt wel goed. Maar er zijn ook woestijnvariëteiten die zullen verdrinken van te veel water en andere soorten die niet kunnen gedijen zonder kunstmest. Zorgvuldig onderzoek naar de specifieke soort palm is essentieel voor een succesvolle teelt. Vraag daarom steeds raad aan uw kweker!