Waarom een heftruck elektrisch een zeer goede keuze is?

Heb je een magazijn waar je veel pallets moet verplaatsen, wilt opstapelen of heb je juist een groot warehouse met metershoge stellingen die je wilt bevoorraden? Dan heb je natuurlijk een goede heftruck nodig en tijdens je zoektocht naar het meest geschikte gereedschap kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heftruck die op benzine, LPG of diesel werkt, maar je kunt ook kiezen voor een heftruck elektrisch. Waarom een elektrische heftruck een zeer goede keuze is, vertellen we in onze blog.

Heftruck elektrisch is duurzamer

Een heftruck elektrisch is duurzamer dan de heftruck die op een benzine motor functioneert. Een elektrische heftruck heeft namelijk veel minder bewegende onderdelen die meer onderhoud nodig hebben en defect kunnen raken, terwijl ze op het gebied van verbruik ook goedkoper zijn. Brandstof is peperduur en je moet ook strikte veiligheidsmaatregelen nemen als je in je warehouse brandstof wilt opslaan. Met een elektrische heftruck is dat een stuk makkelijker en dus ook een stuk goedkoper.

Goedkoper

Het opslaan van brandstof zorgt ervoor dat je strikte en kostbare veiligheidsmaatregelen moet nemen, maar die kosten heb je niet als je kiest voor de heftruck elektrisch. Ook qua verbruik is het model een stuk goedkoper, omdat een volle lading goedkoper is dan een tank vol met LPG, benzine of diesel. Helemaal als je zelf energie opwekt door middel van de zonnepanelen die je op je bedrijfspand hebt laten installeren. Ook qua onderhoud en reparaties ben je dus goedkoper uit, omdat een elektrische heftruck veel minder bewegende onderdelen heeft dan de heftruck die door een benzinemotor wordt aangedreven.

Heftruck elektrisch is stiller

Een heftruck elektrisch is ook stiller dan de heftruck met een benzinemotor. Een benzinemotor maakt een hoop lawaai en vooral in gesloten omgevingen is dat heel onplezierig voor je medewerkers. Het kan zelfs vervelende situaties in de hand werken, zoals een permanente gehoorbeschadiging. Dat probleem heb je niet als je kiest voor het elektrische model, dat simpelweg een stuk stiller is en nagenoeg geen geluid produceert.

Een milieuvriendelijke oplossing

De heftruck elektrisch is ook een milieuvriendelijke oplossing om je werkzaamheden in het magazijn te kunnen verrichten, want ze stoten geen CO² uit. Dat doet een heftruck op benzine, LPG of diesel wel dat is natuurlijk minder goed voor het milieu. Ben je een bedrijf dat zich inzet voor groen ondernemen? Dan is de aanschaf van een elektrische heftruck essentieel. Daarnaast stoten ze geen uitlaatgassen uit en dat is wel zo prettig voor je medewerkers in het magazijn. In een open ruimte, zoals in de buitenlucht en bij het lossen van een trailer, heeft je personeel er minder last van, maar in een afgesloten ruimte is het natuurlijk heel onplezier als ze continu in de uitlaatgassen staan. Het is ook niet goed voor hun gezondheid en er kunnen eveneens vervelende situaties ontstaan die je ten koste van alles wilt vermijden. 

Je hebt nu een goed beeld van een heftruck elektrisch en waarom dit model verreweg de betere keuze is.