Complete oplossingen in transport & logistiek zorgen voor meer wendbaarheid

Het is gebruikelijk dat ondernemers bang zijn om afhankelijk te zijn van één enkele leverancier, maar weten hoe ze deze selectie moeten maken kan helpen bij de wendbaarheid van de informatiestroom, de beveiliging, de optimalisatie van de dienstverlening en andere belangrijke onderdelen van de logistiek.

De zoektocht naar complete oplossingen op het gebied van transport & logistiek is toegenomen. Outsourcing is ontstaan als alternatief voor de reductie van fysieke structuren en mensen in het bedrijf. Er wordt zowel naar ondersteuning als naar productieactiviteiten gestreefd, en dit alles door het ontwikkelen van nieuwe vormen van relaties met leveranciers. Totaallogistiek

Een strategische visie op logistiek

Wat vroeger als een proces werd gezien, heeft vandaag de dag strategische actie in het concurrentievermogen van bedrijven. Supply chain management, richt zich vooral op het genereren van waarde voor de consument, wat vaak gerelateerd is aan prijs of kwaliteit.

Zo gaat de logistiek, of het nu gaat om het proces van import, export of lokale serviceketen, door de planning, de procesanalyse en ook de keuze van leveranciers die deze processen kunnen optimaliseren.

Voordelen van het uitbesteden van logistiek

De routine van een team dat zich bezighoudt met de transport & logistiek van een bedrijf is niet eenvoudig. Alle processen omvatten het opstellen van specifieke documenten, het controleren van fiscale verplichtingen, de garantie dat alle stappen van de overdracht correct zijn en dat er geen risico’s zijn voor de lading. Bovendien is er niet altijd een adequate structuur of voldoende technische kennis om aan zoveel eisen te voldoen.

Met de uitbesteding van de logistiek is het mogelijk om via een volwaardige cargo-agent te werken:

Het hebben van assistentie in bureaucratische zaken: De belangrijkste twijfels van een intern team, hebben meestal te maken met documentatie. Commerciële facturen en zoveel andere maken deel uit van de routine van degenen die met vrachtvervoer werken en begrijpen is essentieel om boetes en financiële verliezen te voorkomen. Daarom draagt de keuze van een agent die deze ondersteuning biedt bij aan de vermindering van fouten in de documentatie. Totaallogistiek

Het ontvangen van de levering: Vaak zijn er veel stappen nodig bij het overbrengen van benodigdheden, bijvoorbeeld. Een complete logistieke oplossing zal alles doen wat nodig is om de lading op tijd op de plaats van bestemming te krijgen. De keuze van de leveranciers, de voorbereiding van de route, de beveiliging van de lading, de communicatie van elke etappe, de mogelijkheid om de klant echt te controleren, dit alles maakt deel uit van een complete oplossing.

Bovendien zal dit alles gebeuren volgens de behoeften van het bedrijf. Onafhankelijk van het model en de hoeveelheid lading, zal de agent de oplossing zoeken met de hoogste geldigheid.