Drie soorten dekbedovertrekken voor elk soort kamer

dekbedovertrekken

De woonkamer is zo’n ruimte waar je veel aandacht op vestigt. Gek is dat niet. Meestal breng je daar veel tijd door. Je kunt echter ook iets anders doen met je huis. Je kunt de focus eens leggen in de slaapkamer, door bijvoorbeeld een likje verf aan te brengen en te kiezen voor de mooiste dekbedovertrekken. Want ook in je slaapkamer is een mooi design belangrijk.

dekbedovertrekken

Een fijne kamer voor een fijne nacht

Wanneer jij je op je gemak voelt in de slaapkamer en er lekker kunt liggen zonder je gespannen te voelen dan is je nachtrust ook beter. Daarom is niet alleen het design en de afmeting belangrijk maar ook het materiaal. Katoen is bijvoorbeeld heel fijn voor mensen die snel last van de warmte hebben.  Katoen ademt lekker en geeft je lichaam de kans af te koelen. Zijde is ook fijn, met name als je een gevoelige huid hebt.

Stijlen

dekbedovertrekken

Er zijn daarnaast een hoop stijlen om uit te kiezen. Met name de Scandinavische stijl is heel populair in slaapkamers. Deze stijl kenmerkt zich door egale kleuren, rustige patronen en niets te opzichtig of fel. Ook al vind je dat eigenlijk wel mooi, in je slaapkamer is het niet verstandig. Daar heb je juist rust nodig. Rust krijg je pas als je veel neutrale kleuren gebruikt en je niet teveel laat leiden door wat er allemaal in de woonkamer gebeurt. Je kunt deze slaapkamer het beste zien als een totaal andere stijl dan de rest van je huis om die rust te waarborgen.