Wat te doen met kids als het regent?

klassieke lijst

Je kent het wel, het is eindelijk weekend en de kids zijn lekker thuis. Het enige nadeel is dat er het hele weekend regen is voorspeld. Dat wordt helaas geen buitenspelen. Hoe kan je je kinderen dan vermaken? Er zijn nog honderden andere activiteiten die je kunt doen op een natte regendag. Wees creatief of vraag je kinderen wat zij het allerliefst willen doen en vertel daar natuurlijk bij dat naar buiten gaan geen optie is. Je kan er natuurlijk wel altijd voor kiezen om met de auto naar een binnenactiviteit te gaan, maar binnen blijven is toch het relaxed. Lekker knus binnen blijven in een heerlijk warm huis zit sowieso inbegrepen in alle activiteiten die je kan doen op zo’n dag.

Crea Bea

De eerste optie is om lekker creatief bezig te zijn. Pak alles uit de kast en begin lekker met plakken en knippen. Kinderen vinden creatief bezig zijn vaak leuk en ze leren er ook nog eens van. Teken je lievelingsdier of maak een leuke collage van alle magazines die je in huis hebt. Wat ook leuk is om leuke fotolijsten te maken of een poster lijst 40×50. Deze kunnen de kids dan versieren en bijvoorbeeld boven hun bed hangen of op een andere mooie plek. Een lijst 40×50 moet je echter wel in huis hebben, dus haal dit alvast in huis voor het moment dat je deze nodig gaat hebben.

Cozy

Wil je nou liever iets relaxers doen, dan is er altijd de optie om heerlijk op de bank te zitten met een leuke film op. Vraag je kids welke film ze willen kijken, ze hebben altijd wel een paar favorieten films die ze waarschijnlijk al meerdere keren hebben gezien. Of kies zelf een film uit en verras je kids. Voordat je een film gaat kijken is het leuk om iets te bakken, ga voor iets dat je warm kan eten, zoals appeltaart of een heerlijke brownie. Zo heb je gelijk nog een leuke activiteit en wat lekkers voor bij de film. Geen zin om te bakken? Dan kan je altijd nog popcorn maken, dat is lekker makkelijk.