Dit zijn de kenmerken van een glas schilderij

kunst

Indien je van plan bent om bepaalde decoratie te kopen voor aan de muur zal je daarbij kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende mogelijkheden. Eén van de opties waar je voor kan kiezen is een zogenaamd glas schilderij. Voor heel wat mensen geldt dat ze niet helemaal bekend zijn met dit type van schilderij. Ben jij ook één van deze personen? Dan kan het een absolute aanrader zijn om even de informatie hieronder door te nemen. Op deze manier krijg je een zeer concreet beeld van wat je van dit type schilderij kan verwachten. 

Wat is een glas schilderij?

Voor een glas schilderij geldt dat het een hoge kwaliteit fotoprint betreft welke wordt gedrukt op een heldere plaat. In het merendeel van de gevallen wordt er hiervoor gebruik gemaakt van plexiglas. Voor dit plexiglas geldt dat ze is behandeld waardoor ze over UV-werende eigenschappen is komen te beschikken. Het plexiglas kan in de praktijk bovendien over verschillende diktes beschikken. De gemiddelde dikte bedraagt ongeveer 5 mm. Het bijzondere aan glasschilderijen is de diepte evenals de glans die het glas de plaat geeft. Dit zorgt er in de praktijk voor dat zowel de kleuren als de lijnen er echt uitspringen. Voor dit type schilderij geldt dat ze in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Zo kan je ze kopen met dieren of mensen, maar ook met landschappen. 

Op welke voordelen kan je rekenen met een glas schilderij? 

Voor een glas schilderij geldt dat ze kan worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Zo kan je ze laten maken uit gewoon glas, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor plexiglas. In het merendeel van de gevallen zijn deze schilderijen gemaakt van plexiglas. We begrijpen dat deze materiaalkeuze vaak als net iets minder elegant wordt bestempeld in vergelijking met echt glas, maar er zijn wel heel wat interessante voordelen aan verbonden. Denk hierbij aan de onderstaande:

  • Plexiglas is maar liefst 30 keer stootvaster in vergelijking met echt glas.
  • Breekt plexiglas toch? Dan versplintert ze niet zoals bij echt glas het geval zou zijn.

Voor heel wat mensen geldt dat ze een stevige meerwaarde kunnen ondervinden door het implementeren van een glas schilderij in hun interieur. Het unieke karakter waar deze werken over beschikken maakt dat ze bovendien in eender welke stijl van interieur tot hun recht komen. 

Zeker een meerwaarde voor in je interieur!

Voor heel wat mensen geldt dat ze houden van het implementeren van één of meerdere kunstwerken in hun interieur. Indien dit eveneens geldt voor jou zal je kunnen vaststellen dat het kopen van een glas schilderij een prima keuze kan zijn. Niet alleen ziet een dergelijk werk er prachtig uit, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze over een geweldige kwaliteit beschikt. Daardoor gaat ze bijzonder lang mee waardoor je er ook ontzettend lang een niet onbelangrijke meerwaarde door kan ondervinden in jouw interieur. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, glas schilderijen kunnen ook in jouw interieur ongetwijfeld een meerwaarde betekenen. Zoals voorheen reeds aangehaald zijn ze bovendien ook verkrijgbaar in tal van uiteenlopende uitvoeringen. Zo kunnen ze over de hele lijn precies weten te voldoen aan jouw verwachtingen.